rss Asianajajaliiton tiedotteita ja lausuntoja

11.5.2017 9.30

Asianajajaliitto julkaisi oikeuspoliittiset tavoitteensa

Www.oikeusvaltio2025.fi kertoo lainsäädäntöhankkeiden vaikutuksista arkeen.

Suomen Asianajajaliiton oikeuspoliittiset tavoitteet on julkaistu uudella verkkosivustolla www.oikeusvaltio2025.fi. Liitto ei pelkää puolustaa kipeitäkään aiheita silloin, kun ne kuuluvat oikeusvaltion ytimeen.

– Olemme liittona erittäin ahkerasti mukana suomalaisessa lainsäädäntötyössä. Vaikuttamistyössämme on mukana yli sata asianajajaa ja olemme vuosittain mukana kymmenissä lainsäädäntöhankkeissa. Asiantuntijoitamme halutaan kuulla laajasti eri yhteyksissä, liiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola kertoo.

– Uuden verkkosivuston tavoitteena on tehdä tätä työtä aiempaa näkyvämmäksi ja tavoitteitamme tutuksi myös suurelle yleisölle. Sivuston sisältö päivittyy säännöllisesti, hän lisää.

Ruohola toteaa sivuston nimen kertovan, että katse on suunnattu vajaan kymmenen vuoden päähän, vuoteen 2025.

– Nopeat muutokset ympäröivässä maailmassamme toki osoittavat ennakoimisen vaikeuden. Toisaalta oikeusvaltion perusarvojen puolustaminen on ajatonta.

Ruohola toivoo, että sivusto tekee Asianajajaliittoa tunnetuksi oikeudenhoidon keskeisenä toimijana tuomioistuinten ja syyttäjälaitoksen rinnalla – ja vähentää väärinkäsityksiä.

– Asianajajaliitto ei ole ammattiyhdistys tai etujärjestö. Lausuntojemme keskiössä ei ole asianajajien asema, vaan se, miten lainsäädäntöuudistukset vaikuttavat tavallisten ihmisten ja yritysten arkeen Suomessa. Ajankohtainen esimerkki on turvapaikanhakijoiden tilanne.

– Asianajajien kritiikille altis rooli on kiinnittää huomiota rikoksista epäiltyjen asemaan. Sillä ei kerätä sympatiapisteitä, mutta oikeudenmukainen oikeudenkäynti on oikeusvaltion perusta.

Asianajajaliiton oikeuspoliittisesta työstä vastaa käytännössä noin kaksikymmentä asianajajista koostuvaa asiantuntijaryhmää. Liiton kannanotot valmistellaan näissä ryhmissä. Tämä työskentelytapa erottaa Asianajajaliiton monesta muusta organisaatiosta: Lausunnot eivät synny keskusjärjestössä virkamiestyönä, vaan asianajotoimintaa harjoittavien ammattilaisten vapaaehtoistyönä. He näkevät kehitystarpeet läheltä jokapäiväisessä työssään.

– Ryhmiin kuuluu eri oikeudenalojen huippuammattilaisia. He antavat päätyönsä ohessa huomattavan panoksensa suomalaiseen oikeudenhoitoon, Ruohola kiittää.

Lisätietoja:
Jarkko Ruohola, Asianajajaliiton puheenjohtaja, puh. 010 320 8441
Janne Laukkanen, kehitys- ja viestintäpäällikkö, puh. 040 588 1925

www.oikeusvaltio2025.fi
www.asianajajaliitto.fi
#oikeusvaltio2025

Unohditko tunnukset? Tiedustele: info@asianajajaliitto.fi tai (09) 6866 120

Sulje

Evästekäytännöt

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje